Ainejärjestötilat

Tampereen yliopistossa on useita, ainejärjestöjen hallinnoimia tiloja, jotka on usein osoitettu jollekin tiety(i)lle järjestöille. Ne ovat vapaita oleskelutiloja, joihin voi vetäytyä viettämään aikaa vaikka luentojen välissä tai tekemään tehtäviä. Tällä sivulla esitellään kaksi ainejärjestötilaa. Tamyn ainejärjestötila on kaikille opiskelijoille avoin oleskelutila ja tarkoitettu ensisijaisesti ainejärjestöille, joilla ei ole omaa aj-tilaa. LTL-luola sen sijaan on Teeman, Lexican, Translan ja Kopulan oma ainejärjestötila, joka on käytössä vain näiden ainejärjestöjen jäsenille.

Tamyn ainejärjestötila Pinni A4101

Pinni:An porttiosan ylimmässä kerroksessa on yleinen ainejärjestötila, jota saavat käyttää kaikki opiskelijat. Tilaan pääsee vilauttamalla opiskelijakorttia  oven vieressä olevalle sähkölukolle. Tilassa saa vapaasti oleilla ja hengata, sekä keittää kahvia ja teetä ja käyttää jääkaappia ja mikroa. Teemalla ei ole omia kahveja tai teetä tässä ainejärjestötilassa, joten ne on tuotava itse.

Tilasta löytyy myös kokoushuone, jota ainejärjestöt voivat varata omia kokouksiaan varten. Teeman hallitukset kokoukset ovatkin yleensä juuri täällä. Tilassa on myös Teeman postilaatikko sekä huone, josta löytyy Teeman lukollinen kaappi. Kaappihuoneeseen, kokoushuoneeseen ja postilaatikkoon pääsee käsiksi vain erilliseíllä avaimilla, jotka ovat yleensä Teeman hallituksen puheenjohtajalla.

Lisätietoja: täältä

LTL-luola eli ainejärjestötila Pinni B4049

LTL-luola eli virallisemmin B4049 on neljän ainejärjestön yhteinen. Tila löytyy B-rakennuksen taaimmaisen porttiosan neljännestä kerroksesta. Teeman lisäksi siellä majailevat Lexica (kieltenopiskelijat), Transla (kääntäjäopiskelijat) ja Kopula (suomen kielen opiskelijat). Ainejärjestötilassa saa vapaasti oleilla yliopiston aukioloaikoina, keittää kahvia, pitää tapaamisia, nukkua, lukea, keskustella, tutustua uusiin ihmisiin ja sekä luoda poikkitieteellisiä suhteita.

Ennen vuotta 2016 Teemalla ei ollut omaa ainejärjestötilaa ja B4049 onkin suuri saavutus meille teemalaisille ja muille huonetta asuttaville ainejärjestöille, joten käyttäydythän tilassa siivosti ja sääntöjen mukaan. Tila ei myöskään ole aivan valmis, joten sinne voi aikojen saatossa tupsahtaa lisää tavaraa tai laitteita. Kehitysehdotukset, kehut ja käninät voi lähettää aj-tilavastaavalle! Aj-tilavastaavana vuonna 2019 toimii Jasper Jurvanen (jasper.jurvanen@tuni.fi).

Tilaan kulku:

Tila on suljettu sähkölukolla, joka toimii opiskelijakortin sirulla. Kulkuoikeuden tilaan saa, kun on maksanut ainejärjestön jäsenmaksun ja ilmoittanut nimensä ja opiskelijanumeronsa aj-tilavastaavalle. Kulkuoikeuksia jaetaan kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja vuoden alussa (eli suurinpiirtein ensimmäisen ja kolmannen periodin alussa). Eli jos haluat kulkuoikeuden aj-tilaan, toimi seuraavalla tavalla:

 1. Maksa Teeman jäsenmaksu. Ohjeet löytyvät täältä.
 2. Täytä Teeman jäsentietolomake täällä.
 3. Ilmoita nimesi ja opiskelijanumerosi sähköpostilla aj-tilavastaavalle (yhteystiedot löytyvät kohdasta Hallitus ja vastuuhenkilöt).

Tilasta löytyvät palvelut:

LTL-luolasta löytyvät tällä hetkellä seuraavat, kaikkien kulkuoikeutettujen käytössä olevat palvelut:

 • Kahvinkeitin
 • Vedenkeitin
 • Jääkaappi
 • Kirjojenvaihtohylly (Teeman hyllyssä)
 • Pelejä

Kullakin ainejärjestöllä on tilassa oma kaappi/hylly, ja Teeman hylly sijaitsee aivan oven vieressä. Siitä löytyy myös kaikkien käytössä oleva kirjojenvaihtohylly, josta saa vapaasti ottaa kirjoja tai tuoda kirjoja tai lehtiä, jotka haluaa laittaa kiertoon. Teeman ja muiden ainejärjestöjen hyllyissä on myös pelejä, joita saa tilassa pelata.

Tilassa on myös kahvin- ja vedenkeitin. Tilassa on vapaassa käytössä kahvia, teetä, maitoa ja sokeria niille, jotka ovat maksaneet kahvimaksun. Maksu on kevätlukukaudelle 2018 vain 2€, ja sillä saat keittää ja juoda niin paljon teetä ja kahvia kuin sielu sietää. Kahvimaksu maksetaan tiettyinä päivinä taloudenhoitajalle (seuraa ilmoituksia sähköpostilista Motiivilla ja Teeman somessa) tai LTL-luolassa olevaan säästöpossuun. Maksun maksanut saa nimensä maksaneiden listaan. Teema on Reilun kaupan ainejärjestö, joten ainejärjestötilasta löytyvät kahvit ja teet ovat aina Reilun kaupan tuotteita.

Tilassa ei ole vesipistettä, joten vettä pitää hakea läheisestä henkilökunnan taukohuoneesta. Tarkemmat ohjeet kahvin- ja vedenkeittoon löytyvät tilasta kahvinkeittimen yläpuolelta. Tilassa ei myöskään ole kertakäyttökuppeja, joten tuothan tilaan oman mukisi. Mukeille on oma hyllynsä, jossa niitä voi säilyttää. Ethän käytä muiden mukeja!

LTL-luolassa ei käy siivojaa, joten omat sotkut pitää aina muistaa siivota. Jääkaapissa voi vapaasti säilyttää omia eväitään (omalla vastuulla), kunhan ei jätä sinne mitään homehtumaan muiden kiusaksi.

LTL-luolan periaatteet:

LTL-luola on tila, jossa ei käy päivystäjää tai vakituista nillittäjää tarkistamassa, että kaikki pyörii kuten pitääkin. Siellä saakin riekkua ja ilotella lähes rajattomasti, mutta jokaisella tilaa käyttävällä opiskelijalla on vastuu omasta käyttäytymisestään. Ainejärjestötilassa asioidessaan onkin hyvä muistaa seuraavat, yleiset perusperiaatteet:

 1. Ota kengät pois, kun tulet tilaan.
 2. Siivoa omat sotkusi. Siivouslaatikosta löytyy rättejä ja puhdistusainetta ja tilassa on myös harja ja rikkalapio. Näitä ja omaa järkeään saa käyttää.
 3. Laita roskat roskikseen. Biojätteeseen orgaaninen jäte, paperiroskikseen paperi ja normiroskikseen kaikki muu paitsi ongelmajäte, jota ei tilassa kerätä ollenkaan.
 4. Älä vie aj-tilaan kuuluvaa tavaraa kuten pelejä, laitteita tai huonekaluja pois tilasta. Kirjojenvaihtohyllyn kirjoja saa vapaasti viedä, samoin vietäväksi tarkoitettuja lehtiä.
 5. Aj-tila on poliittisista tai uskonnollisista suuntauksista vapaa tila. Älä siis tuo tilaan poliittista tai uskonnollista propagandaa esimerkiksi julisteiden tai jaettavien lehtisten muodossa. Keskustella ja väitellä saa tietenkin vaikka mistä. Myös näistä säännöistä.
 6. Älä kuuntele musiikkia kovalla tai muutenkaan pidä aivan yletöntä mekkalaa – muista, että aj-tilan vieressä on työhuone!
 7. Aj-tila ei kuitenkaan ole hiljainen tila, joten älä nillitä jos torkkusi tai esseenkirjoituksesi keskeytyy toisten hassuttelun tai rymyämisen vuoksi. Pidä tauko ja keitä vaikka tsufeet!
 8. Älä riehu, äläkä hajota paikkoja tai ihmisiä.
 9. Kunnioita muita tilan käyttäjiä. Älä syrji tai kiusaa muita aj-tilassa tai sen ulkopuolella.
 10. Käytä järkeäsi kaikissa niissä tilanteissa, joita ei näissä periaatteissa ole erikseen mainittu. Jos oma järki ei riitä, kysy kaverilta.

Kaikki kysymykset, ilmoitukset ja ehdotukset  LTL-luolaan liittyen voi aina osoittaa oman ainejärjestönsä aj-tilavastaavalle. Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi kulkuoikeuksista tai haluat ilmoittaa, että tilassa on hajonnut jotakin, jotain epämiellyttävää on tapahtunut tai sinulla on ehdotus siitä, mitä LTL-luolaan voisi hankkia, aj-tilavastaava on oikea henkilö ottaa yhteyttä.