Teema ry

Teema ry on Tampereen yliopiston kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestö. Se valvoo jäsentensä etuja ja järjestää erilaisia opiskeluun ja vapaa-aikaan liittyviä tapahtumia. Teeman tapahtumista löydät tarkempaa tietoa toiminta-linkin alta. Teema pyrkii järjestämään kaikille sopivaa toimintaa laidasta laitaan. Perinteisten bileiden lisäksi jäsenet pääsevät muun muassa kokeilemaan uusia liikuntaharrastuksia ja kokemaan kulttuuria taidenäyttelyiden ja teatterikäyntien merkeissä.

Tapahtumien ohella Teemalla on myös tärkeä tehtävä toimia jäsentensä äänitorvena ja edunvalvojana. Yhteisjoukolla vaatimuksille ja kannanotoille saadaan painoa ja huomioarvoa. Jos sinulla on jokin kirjallisuuteen tai muuten opiskeluun liittyvä yleinen närkästyksen aihe, se on hyvä tuoda Teeman kokouksessa esille ja ainejärjestönä voimme tehdä asialle jotain. Yksikön ja tutkintokokonaisuuden oman opettajakunnan kanssa teemalaiset ovat läheisessä yhteistyössä esimerkiksi kirjallisuuskahvien ja kävelyretkien merkeissä sekä erilaisissa toimikunnissa.

Kirjallisuuden opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi Teema pyrkii pitämään yhteyttä Tampereen yliopiston ylioppilaskuntaan, muihin Tampereen yliopiston ainejärjestöihin etenkin oman yksikkönsä sisällä sekä kirjallisuudenopiskelijoihin muualla Suomessa. Tämä onnistuu etenkin yhteisten tapahtumien kautta.

Teema julkaisee omaa lehteään, Legendaa, johon kaikki halukkaat saavat kirjoittaa. Lisäksi Teema jakaa joka vuosi Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon, joka on tarkoitettu ansaitsemaansa vähemmälle huomiolle jääneille teoksille.

Teema on sitoutunut Reilun kaupan ainejärjestöksi.

Teema on helposti lähestyttävissä oleva, jäsentensä näköinen ainejärjestö!