Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Teeman jäseneksi! Teeman säännöt sanovat jäsenyydestä seuraavaa:

3§ JÄSENYYS
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen Tampereen yliopistossa kirjallisuustiedettä pää- tai sivuaineena opiskeleva tai opiskellut henkilö. Jokainen jäsenmaksunsa suorittanut jäsen on oikeutettu osallistumaan yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin, ottamaan osaa päätöksentekoon ja äänestyksiin, pääsemään osalliseksi yhdistyksen tarjoamista palveluista ja eduista sekä tulemaan valituksi yhdistyksen luottamustoimiin.

Jäsenmaksu

Teeman jäseneksi liitytään maksamalla jäsenmaksu. Jäsenmaksun suuruus on 15 euroa, ja sillä saa jäsenyyden koko opiskeluajaksi.

Jäseneksi liittyessä tulee täyttää oheinen lomake, jotta jäsenrekisteriin saadaan tarvittavat tiedot. Tietoja käytetään vain Teeman jäsenrekisterin ylläpitämiseen, eikä niitä luovuteta eteenpäin. Jäsenrekisteristä vastaa Teeman taloudenhoitaja eikä muilla ole pääsyä rekisteriin.   

Lomakkeen voi täyttää joko ennen jäsenmaksun maksamista tai sen jälkeen, eikä lomakkeen täyttäminen velvoita maksamaan jäsenmaksua. Jäsenyys astuu voimaan kuitenkin vasta jäsenmaksun myötä.

Huom! Teema ry:n jäsenrekisteri siirtyy lähiaikoina Kide.appiin ja jatkossa jäseneksi liittyminen ja jäsenyyden maksaminen hoidetaan siellä. Tiedot päivittyvät tälle sivulle.

Tuutorointi

Tuutorit ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoiden eli fuksien vertaistukihenkilöitä, jotka auttavat opintojen alun ongelmatilanteissa sekä järjestävät monenlaista toimintaa. Tuutoroinnin tehtävä on auttaa uusia opiskelijoita tutustumaan toisiinsa, yliopistoelämään, kampukseen ja uuteen kotikaupunkiinsa. Uusille opiskelijoille järjestetty toiminta voi sisältää esimerkiksi kahvittelu- ja pubi-iltoja, kampus- ja kaupunkikierroksia, lukujärjestysten tekoa, bileitä, peli-iltoja sekä monelaista vapaamuotoista hengailua. Osallistuminen tuutorien järjestämään toimintaan on paras tapa tutustua uusiin opiskelijatovereihin ja saada järjestystä yliopistoelämän alun kaaokseen. Tuutoreilta voi kysyä mitä vain ja he vastaavat – ja jos eivät osaa, he ohjaavat opiskelijan oikean tiedon lähteille.

Tuutorivastaavat vuonna 2024 ovat Anna Isojärvi (anna.isojarvi(a)tuni.fi) ja Aku Soininen (aku.soininen(a)tuni.fi).

Kv-tuutorointi

Teemalaiset toimivat myös kv-tutoreina omille ja muiden ainejärjestöjen vaihto-opiskelijoille. Kv-vastaavana vuonna 2024 toimii Anna Isojärvi (anna.isojarvi(a)tuni.fi).

Vuoden 2023 fuksiopas:

Fuksiopas 2023

Sähköpostilista Motiivi

Liity Teeman omalle sähköpostilistalle, jotta pysyt ajan tasalla esimerkiksi Teeman tapahtumista ja toiminnasta, ja saat kaksi kertaa kuukaudessa Teeman uutiskirjeen!

Motiiville liittyminen:
 1. Mene osoitteeseen https://lists.tuni.fi/mailman/listinfo/motiivi
 2. Mene kohtaan ”Subscribing to Motiivi” ja syötä sähköpostiosoitteesi kohtaan ”Your email address”.
  1. Voit myös syöttää itsellesi salasanan, jota tarvitset, jos haluat poistua Motiivilta. Jos et valitse salasanaa, saat sen automaattisesti tervetulosähköpostissa.
  2. Vaikka sivu kysyy haluamaasi kielivaihtoehtoa, sitä ei pysty muuttamaan. Alusta on englanninkielinen, mutta viestit tulevat Motiiville suomeksi.
  3. Suosittelemme klikkaamaan “Would you like to receive list mail batched in a daily digest?” -kohtaan vaihtoehdoksi No.
 3. Paina ”Subscribe
 4. Jos kaikki meni suunnitelmien mukaisesti, saat syöttämääsi sähköpostiosoitteeseen tervetuloviestin (Huom! Tässä voi mennä muutama minuutti.) Viesti sisältää salasanan, jota tarvitset, jos haluat poistua listalta, ethän siis poista viestiä. Jos et saanut kyseistä viestiä tai sinulla on liittymisessä muita ongelmia, ole yhteydessä viestintävastaavaan (iiris(a)vaahtojarvi.tuni.fi)

Teeman ainejärjestötila Teeman Salonki Pinni B4049

Teeman Salonki eli virallisemmin B4049 on Teeman ikioma ainejärjestötila. Tila löytyy B-rakennuksen taaimmaisen porttiosan neljännestä kerroksesta. Ainejärjestötilassa saa vapaasti oleilla yliopiston aukioloaikoina. 

Tilaan kulku:

Tila on suljettu sähkölukolla, joka toimii opiskelijakortin sirulla. Kulkuoikeuden tilaan saa, kun on maksanut ainejärjestön jäsenmaksun ja ilmoittanut nimensä ja opiskelijanumeronsa aj-tilavastaavalle. Kulkuoikeuksia jaetaan kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja vuoden alussa (eli suurinpiirtein ensimmäisen ja kolmannen periodin alussa). Eli jos haluat kulkuoikeuden aj-tilaan, toimi seuraavalla tavalla:

 1. Maksa Teeman jäsenmaksu. Ohjeet löytyvät ylempää tältä sivulta.
 2. Täytä Teeman jäsentietolomake täällä.
 3. Ilmoita nimesi ja opiskelijanumerosi sähköpostilla aj-tilavastaavalle (yhteystiedot löytyvät kohdasta Hallitus ja vastuuhenkilöt).

Tietoa tutkinto-ohjelmasta

Tietoa kirjallisuustieteen tutkinto-ohjelmasta ja kursseista saat täältä.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena on suositeltavaa valita kaikki kirjallisuustieteen perusopintojen kurssit. Niiden lisäksi ensimmäisenä vuotena suoritetaan opiskeluvalmiuksien kurssit (orientoivat, digitaaliset yleistaidot), aloitetaan vapaasti valittavien opintojen kursseja sekä mahdollisesti pakollisia viestintä- ja kieliopintoja (esimerkiksi Ruotsia työelämään).

Mikäli tiedät jo haluavasi äidinkielenopettajan pätevyyden, valitse suomen kielen perusopintojen kursseja jo ensimmäisenä opiskeluvuotenasi. Muita vapaasti valittavia opintoja voivat olla esimerkiksi historia, politiikan tutkimus, kauppatieteet, kielet, filosofia, journalistiikka ja viestintä… ihan mikä sinua itseäsi kiinnostaa!

Tuutorit sekä HOPS-opettajasi auttavat sinua kurssivalintojen tekemisessä orientaatioviikolla.