Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Teeman jäseneksi! Teeman säännöt sanovat jäsenyydestä seuraavaa:

3§ JÄSENYYS
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen Tampereen yliopistossa kirjallisuustiedettä pää- tai sivuaineena opiskeleva tai opiskellut henkilö. Jokainen jäsenmaksunsa suorittanut jäsen on oikeutettu osallistumaan yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin, ottamaan osaa päätöksentekoon ja äänestyksiin, pääsemään osalliseksi yhdistyksen tarjoamista palveluista ja eduista sekä tulemaan valituksi yhdistyksen luottamustoimiin. on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai suullisesti yhdistyksen kokouksessa.

Jäsenmaksu

Teeman jäseneksi liitytään maksamalla jäsenmaksu. Jäsenmaksun suuruus on 15 euroa, ja sillä saa jäsenyyden koko opiskeluajakseen. Jäsenmaksu maksetaan Teeman tilille näillä tiedoilla:

 • Tilinumero: FI54 1146 3001 1405 39
 • Saaja: Teema ry
 • Viitenumero: 1601

Jos jäsenen nimi on eri kuin maksajan nimi, on jäsenen nimi ilmoitettava kokonaisuudessaan taloudenhoitajalle (taika.jaakkola(a)tuni.fi), jotta jäsenrekisteriin ei tule virheitä.

Lisäksi jäseneksi liittyessä tulee täyttää oheinen lomake, jotta jäsenrekisteriin saadaan tarvittavat tiedot. Tietoja käytetään vain Teeman jäsenrekisterin ylläpitämiseen, eikä niitä luovuteta eteenpäin. Jäsenrekisteristä vastaa Teeman taloudenhoitaja eikä muilla ole pääsyä rekisteriin.   

Tästä lomakkeeseen

Lomakkeen voi täyttää joko ennen jäsenmaksun maksamista tai sen jälkeen, eikä lomakkeen täyttäminen velvoita maksamaan jäsenmaksua. Jäsenyys astuu voimaan kuitenkin vasta jäsenmaksun myötä.

Tuutorointi

Tuutorit ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoiden eli fuksien vertaistukihenkilöitä, jotka auttavat opintojen alun ongelmatilanteissa sekä järjestävät monenlaista toimintaa. Tuutoroinnin tehtävä on auttaa uusia opiskelijoita tutustumaan toisiinsa, yliopistoelämään, kampukseen ja uuteen kotikaupunkiinsa. Uusille opiskelijoille järjestetty toiminta voi sisältää esimerkiksi kahvittelu- ja pubi-iltoja, kampus- ja kaupunkikierroksia, lukujärjestysten tekoa, bileitä, peli-iltoja sekä monelaista vapaamuotoista hengailua. Osallistuminen tuutorien järjestämään toimintaan on paras tapa tutustua uusiin opiskelijatovereihin ja saada järjestystä yliopistoelämän alun kaaokseen. Tuutoreilta voi kysyä mitä vain ja he vastaavat – ja jos eivät osaa, he ohjaavat opiskelijan oikean tiedon lähteille.

Tuutorivastaavat vuonna 2021 ovat Janina Alhava  (janina.alhava(a)tuni.fi), Sauli Lasanen (sauli.lasanen(a)tuni.fi) ja Milla Sipinen (milla.sipinen(a)tuni.fi).

Kv-tuutorointi

Teemalaiset toimivat myös kv-tutoreina omille ja muiden ainejärjestöjen vaihto-opiskelijoille. Kv-vastaavana vuonna 2021 toimii Alina Kumara (alina.kumara(a)tuni.fi).

Vuoden 2020 fuksiopas:

Fuksiopas 2020

Sähköpostilista Motiivi

Liity Teeman omalle sähköpostilistalle, jotta pysyt ajan tasalla esimerkiksi Teeman tapahtumista ja toiminnasta, ja saat kaksi kertaa kuukaudessa Teeman uutiskirjeen!

Motiiville liittyminen:
 1. Mene osoitteeseen https://lists.tuni.fi/mailman/listinfo/motiivi
 2. Vaihda sivun kieli englannista suomeen sivun oikeasti ylälaidasta ”View this page in
 3. Mene kohtaan ”Listalle Motiivi liittyminen” ja syötä sähköpostiosoitteesi kohtaan ”sähköpostiosoitteesi”. Voit myös syöttää itsellesi salasanan, jota tarvitset, jos haluat poistua Motiivilta. Jos et valitse salasanaa, saat sen automaattisesti tervetulosähköpostissa.
 4. Paina ”Liity
 5. Jos kaikki meni suunnitelmien mukaisesti, saat syöttämääsi sähköpostiosoitteeseen tervetuloviestin (Huom! Tässä voi mennä muutama minuutti.) Viesti sisältää salasanan, jota tarvitset, jos haluat poistua listalta, ethän siis poista viestiä. Jos et saanut kyseistä viestiä tai sinulla on liittymisessä muita ongelmia, ole yhteydessä viestintävastaavaan (tiia.kailaheimo@tuni.fi)

Teeman ainejärjestötila LTL-luola Pinni B4049

LTL-luola eli virallisemmin B4049 on neljän ainejärjestön yhteinen. Tila löytyy B-rakennuksen taaimmaisen porttiosan neljännestä kerroksesta. Teeman lisäksi siellä majailevat Lexica (kieltenopiskelijat), Transla (kääntäjäopiskelijat) ja Kopula (suomen kielen opiskelijat). Ainejärjestötilassa saa vapaasti oleilla yliopiston aukioloaikoina. Tilassa on vapaassa käytössä kahvia, teetä, maitoa ja sokeria niille, jotka ovat maksaneet kahvimaksun. 

Tilaan kulku:

Tila on suljettu sähkölukolla, joka toimii opiskelijakortin sirulla. Kulkuoikeuden tilaan saa, kun on maksanut ainejärjestön jäsenmaksun ja ilmoittanut nimensä ja opiskelijanumeronsa aj-tilavastaavalle. Kulkuoikeuksia jaetaan kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja vuoden alussa (eli suurinpiirtein ensimmäisen ja kolmannen periodin alussa). Eli jos haluat kulkuoikeuden aj-tilaan, toimi seuraavalla tavalla:

 1. Maksa Teeman jäsenmaksu. Ohjeet löytyvät ylempää tältä sivulta.
 2. Täytä Teeman jäsentietolomake täällä.
 3. Ilmoita nimesi ja opiskelijanumerosi sähköpostilla aj-tilavastaavalle (yhteystiedot löytyvät kohdasta Hallitus ja vastuuhenkilöt).

Tietoa tutkinto-ohjelmasta

Tietoa kirjallisuustieteen tutkinto-ohjelmasta ja kursseista saat täältä.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena on suositeltavaa valita kaikki kirjallisuustieteen perusopintojen kurssit, siis KIRP -kurssit. Niiden lisäksi ensimmäisenä vuotena suoritetaan opiskeluvalmiuksien kurssit (Tietotekniikkataidot), aloitetaan vapaasti valittavien opintojen kursseja sekä mahdollisesti pakollisia viestintä- ja kieliopintoja (esimerkiksi Johdatus akateemiseen englantiin).

Mikäli tiedät jo haluavasi äidinkielenopettajan pätevyyden, valitse suomen kielen perusopintojen kursseja jo ensimmäisenä opiskeluvuotenasi. Muita vapaasti valittavia opintoja voivat olla esimerkiksi historia, politiikan tutkimus, kauppatieteet, kielet, filosofia, journalistiikka ja viestintä… ihan mikä sinua itseäsi kiinnostaa!

Tuutorit sekä HOPS-opettajasi auttavat sinua kurssivalintojen tekemisessä orientaatioviikolla.