Tiiliskiven lehdistötiedote 2014

Tämän vuoden Tiiliskivi-palkinto on luovutettu 14.2.2014 kulttuuritalo Telakalla järjestetyllä Tiiliskivi-klubilla.
Tiiliskivi-palkinnon on voittanut Reetta Pekkanen upealla teoksellaan Pieniä kovia nuppuja. Pekkasen runojen ansiona nähtiin se tapa, jolla ne yhdistävät yleisen yksityiseen, estetiikan eettisyyteen. Pekkasen teos sanoo välttämättömimmän luonnon ja ihmisen välisestä suhteesta, ja samalla se onnistuu kaikessa kauniissa surullisuudessaan muuttamaan epätoivon toivoksi.
Muut finalistit olivat Nelli Hietala teoksellaan Käsipohjaa, Kai Kajander teoksellaan Supersäikeet, Henni Kitti teoksellaan Elävän näköiset, Raisa Marjamäki teoksellaan Ei kenenkään laituri sekä Markku Paasonen teoksellaan Pienet kalat syövät suuria kaloja.
Raadissa työskentelivät Pauliina Lehto, Ulla-Maija Mäkeläinen, Janica Oke, Sonja Pyykkö, Pilke Salo, Lauri Tapaninen ja Tuomas Taskinen. Raadin puheenjohtajina ja tuottajina toimivat Ida Karoskoski ja Petri Poutiainen.
Raati kiittää kaikkia finalisteja, ja toivottaa Reetta Pekkaselle onnea voiton johdosta! ​Eläköön kirjallisuus!​