Fuksisyksy, täältä tullaan!

Vuosi sitten elokuussa elimme jännittäviä aikoja. Olimme kirjallisuustieteen uusia fukseja, jotka intoa puhkuen odottivat tulevaa fuksisyksyä. Kaikki oli niin uutta ja hienoa, samalla myös ehkä hieman pelottavaa. Syksymme lähti hyvin käyntiin. Ensimmäiset viikot olivat erittäin tapahtumantäyteisiä, ja saimme temmeltää ympäri Tamperetta. Saimme nopeasti uusia ystäviä, joiden kanssa juhlimme aamun pikkutunneille saakka ja vietimme unohtumattomat fuksiaiset. Saimme kokea aivan mahtavan fuksisyksyn. Kaikki tämä oli tuutoreidemme ansiota. Kuinka ikinä pystymme täyttämään tällaiset saappaat?

Vaikka tuutoroinnin ajatellaan kohdistuvan pelkästään syyslukukaudelle, olemme tuutorivastaavina aloittaneet työmme jo tammikuussa. Kevätlukukaudella olemme saaneet kasaan mitä mahtavimman tuutoriporukan, osallistuneet muiden tuutoreiden kanssa koulutuksiin ja käyneet ylioppilaskuntamme järjestämissä tuutorivastaavatapaamisissa, joissa olemme saaneet luoda poikkitieteellisiä suhteita. Ja taidettiinhan me suunnitella syksyn aikataulunkin päivän tarkkuudella valmiiksi.

Kun kevätlukukausi oltiin saatu päätökseen, oli meidän tuutoreiden aika hengähtää ja kerätä voimia ensi lukuvuotta varten. Perinteiseen tapaan me Teeman tuutorit olimme tarjoilemassa mehua ja pientä purtavaa kirjallisuustieteen pääsykokeissa, ja viimeistään silloin tämä kaikki alkoi tuntua todelta. Kun monet hakijoista tulivat kokeen jälkeen juttelemaan kanssamme, emme voineet olla miettimättä, että onkohan tuo tuleva fuksini ja että toivottavasti näemme hänet syksyllä.

Mehutarjoilua seurasi kuitenkin koko kesän mittainen odotus siitä, että pääsemme näkemään uudet opiskelijamme. Nyt kuitenkin kesä on ohi, ja tuleva fuksisyksy on alkamassa ihan näillä näppäimillä, emmekä voisi olla yhtään enempää innoissamme. Kehtaamme ehkä myöntää, että meitä tuutoreita jännittää vähintään yhtä paljon kuin tulevia fuksejakin. Jännityksestä huolimatta aiomme järjestää kaikkien aikojen parhaimman fuksisyksyn Teeman uusille fukseille ja nauttia siitä joka ikinen päivä!

Syksyn temmellyksiä odottaen,

tuutorivastaavat Jenna ja Silja