Osa 2: Domus, ilta ja tapahtumat

Domus, ilta ja tapahtumat

”Bright light almost blinding, black night still there shining…”

Käynnissä tammikuun viimeisen päivän viimeiset tunnit. Kynttilät on sytytetty, skumpat poksautettu. Toisen huoneen puolella amsterdamilaisen punaiset valot säteilevät kajoaan lattialle sekä penkeillä istuvien ihmisten kasvoihin, jotka kiiltelevät punasta useastakin syystä. Radiossa soi Led Zeppelin ja vieressä parhaat ystävät, mikä voisikaan olla paremmin? Voiko mikään? Voiko?

Missä ollaan ja mitä tapahtuu? Jo surullisenkuuluisan maineen saaneen Vanhan Domuksen kerhotilassa, joka on kokenut täydellisen muodonmuutoksen maalipintoineen ja koristeineen. Tapahtumana vallanvaihto, jossa ennen virallisten juhlien alkua uusi edunvalvojaryhmänne on nauttinut toistensa seurasta ja valmistautunut hoitamaan tehtäviään mahdollisimman hyvin myös tämän ensimmäisen kuukauden jälkeen. Itse seremoniaa seuraamassa kymmeniä ihmisiä, joita yhdistää kaiho Max Frischin kaltaisiin ystäviin. Seremonian jälkeen ilta oli täynnä juhlaa, vilskettä, hälinää ja hulabaloota. Iltaa voisi kuvailla hyvän ystäväni termillä ”a moveable feast”, joka kuvastaa tätä kultturellis-intellektuellista ympäristöä, jossa vakosamettitakkiset tuttavat vaihtavat kuulumisiaan jatkuvan Cole Porterin tahtiin tanssimisen lomassa. Vallanvaihtojuhlia voi kuvata jopa vallankumouksellisiksi (kirjallisuustieteilijät olivat tässä vallankumouksessa lähes yhtä suuressa roolissa kuin samettivallankumouksessa)!

Tähän voidaan tiivistää keskustelussa olleet asiat:

– kansallinen kirjallisuusyhteistyö
– Dostojevski
– uusi Teeman hallitus
– Thomas Pynchon
– Ruusut
– ikävä Teemu Ikosta kohtaan
– uusi Suomen hallitus
– unkarilainen kulttuuri
– Lauri Viita
– näiden juhlien suurenmoisuus
– kansainvälinen kirjallisuusyhteistyö
– tämän blogin loistokkuus

Kuten listasta näkee, asiapuoli tapahtumissa on hyvinkin hallussa, mutta hauskaahan osataan myös pitää. Mehän olemme jopa hulvattomia ihmisiä, tai ainakin minä olen.

Tässä välissä voisikin mainostaa kaikille vallanvaihtojuhlan ja -seremonian menettäneille Teemalaisille, että jatkossakin on yhtä päräyttäviä ja hulvattomia ja mielettömiä hippoja luvassa. Tulkaahan seuraaviin mukaan! Ja nyt mukana olleille, kiitos ja tulkaa ensi kerrallakin! Olette melkoisen mukavia ihmisiä. Jokainen. Ihan kaikki. Mainiota helmikuuta kirjallisuuden parissa jokaiselle!

Loppuanekdootti:

Minkälainen dinosaurus kirjoittaa romanttisia kirjoja?

* Brontësaurus.

Filosofisin terveisin,
Mr. Blog